smertefribevagelse med din personlig træner

”Vi har også haft en der sådan havde selvskade i gang med billig træniner, hvor hun ligesom, ja pressede sig selv til grænsen, hvor hun kastede op nogen gange, hvor jeg sagde til hende: ”2 til”, hvor hun tog 7 til, eller et eller andet. ”Bare hold dig til de to, du ved ikke hvad vi har planlagt bagefter, jeg skal nok sige til, hvis vi skal lave en bonus. Det skal jeg nok styre”. Øhm, men hun lyttede ikke, hun kørte altid lige en 5-6 reps for meget, så det lignede lort og det gjorde ondt, og det var sådan en tilskrevenhed når hun havde nogen træninger. Du kunne se det på hende, men (pause) du kunne mærke det på hende når hun var i gang med ting, så sådan nogen ting stopper jeg også” (965)

”Altså mit ansvar er at rådgive dem bedst muligst, så de ikke ødelægger deres egen krop” (979)

”Træningsmentor, hvis man kan sige det. Tror jeg. Vil det være. Rådgiver. Og motivator, hvis man bare skal sætte nogle headlines på det, og så en kombi af det hele” (998)

”Men så længe de gør, hvad jeg siger, og de ser ud som jeg vil have, så må de sgu egentlig gøre som de vil, det er lidt, et frirum for dem og gå ned, så kan de godt brokke sig over manden i hele timen, men så længe de stadig for kørt det jeg vil. Så er det fint med mig” (1006)

”Så nu er der jo alle mulige billeder, som der popper op på Facebook, sådan lidt hvad du tror du laver som personlig træner, hvad dine venner tror du la-ver, hvad samfundet tror du laver, hvad du i virkeligheden laver, så er den en terapeut der sidder og lytter på folk. Og det passer spot on. Det øhm, fordi folk føler de kan åbne sig til os, fordi de åbner sig på en anden måde, når de er dernede, vi ser dem i, fuldstændig afbanket tilstand og siger, det er skide godt gået, de får anerkendelse for et hårdt arbejde, de måske ikke altid får af

91

chefen, af kæresten, af, af vennerne eller af familien, der anerkender vi dem for hvad de gør. Selv hvis de ikke gør det skide godt, så er det et godt forsøg, skide godt gået, og det tror jeg er, der er mange der bare ikke får” (1049)

”Der er nogen der har spurgt om de kunne få et kram, der har jeg det sådan, nej, desværre. Jeg er ikke den rigtige til at give dig det kram du skal bruge. Og det kan de så godt acceptere. Det kan godt være de ikke. Det kan godt være de godt vil have det på et tidspunkt. Øhm. Men som jeg siger, det er ikke mig som skal give dig det, det er en anden der skal give dig det kram. Fordi jeg er bare en træner, jeg er egentlig blevet hyret til at stå der. Det er ikke det jeg siger, men det er egentlig det jeg prøver at implementere, at jeg er her bare for at træne dig. Det er den rolle jeg har” (1158)

”Det ved jeg ikke. Det kan godt være jeg ikke har noget at sige, men giver heller bankmanden et kram. Det er sådan. Det er faktisk ikke noget jeg tæn-ker over sådan rigtigt. Men det er det jeg tror er en af mine største grænser, det er sådan den der intime sfære, high-five eller knockels eller et eller andet. Super. Ingen problem. Spotte, ingen problem. Der kommer man også nogle gange tæt på. Ingenting der.

Men lige når det kommer til sådan noget, hvor folk er emotionelt ramt eller et eller andet. Så er jeg ligesom ismanden, der står dernede, han giver dig jo hel-ler ikke et kram, når du bliver ked af det” (1170)

PT 2

”Men ligeså snart der har været efterspørgsel jeg ikke selv har kunnet hånd-tere dem, og de trænere jeg har haft på daværende tidspunkter ikke har kunne håndtere dem, så har jeg fået nye trænere ind” (80)

”Så lave nogen nye realistiske mål, hvis der er behov for det, eller henvise dem videre til min sportspsykologisk konsulent, hvis der er et eller andet der er helt skidt. Det har vi gjort på mange atleter i hvert fald, som har haft no-gen, nogen gode samtaler med ham, i forhold til kærestesorger, sådan lige for at tage op og de bliver ved med at vedholde sin konkurrence diæt, osv. så hvis jeg ikke føler, at jeg kan hjælpe, så sender jeg dem ud, ud af min kompe-tence, øh, ja. Når det er ude for min kompetence så sender jeg dem videre” (645)

(F) Ja, hvordan påvirker det dig, at du skal sende dem videre?

(R) Det har jeg det sgu fint med, så, så det, så ved jeg det er noget, der er no-gen andre der har mere styr på, end jeg har, det, det er jeg ikke sådan til for, for at gøre, også hvis det omhandler skader. Vi har en dygtig samarbejdspar-ter med osteopater, og nu har vi lige fået en fys ind, som træner lidt ekstra, så det er endelig den retning, og jeg føler også kun, at kunderne respekterer en mere, hvis man siger, at: ”Du skal sgu snakke med en der er bedre end jeg, det kan godt være, at jeg er god, men der er nogen der er bedre, så derfor skal du have det”, fordi det føler de er fedt, fordi de troede måske man var god til dem, men hvis der er en der er bedre, shit mand, så må han være god, eller hun må være god. Det har folk respekt for, at man, man er professionel på det punkt (655)